Hygienické minimum pro gastronomické provozy
"Školení znalostí nutných k ochraně veřejného zdraví při epidemiologicky závažných činnostech. ".
Školení hygienického minima by mělo v každém potravinářském probíhat alespoň 1 x ročně dle Zákona o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb. § 19, v platném znění. Každý provozovatel potravinářského podniku je povinen pravidelně školit veškerý personál a vést písemnou dokumentaci o školení.
Školení je vždy vypracováno na míru pro daný potravinářský provoz v součinnosti zadavatele. Školíme i pedagogy manipující se stravou.
Hlavními tématy jsou především: požadavky na pracoviště, základy osobní a provozní hygieny, zásady správné hygienické praxe, zásady správné technologické praxe: příprava hrubé zeleniny, příprava masa, mrazení, rozmrazování potravin, značení potravin, skladování (chlazené výrobky, suchý sklad), tepelné ošetření potravin, skladování polotovarů a meziproduktů, regenerace pokrmů, šokové zachlazené pokrmů, teploty potravin při uvádění do oběhu, doby skladování potravin od otevření, prodej potravin, značení potravin, vedení alergenů, šarží potravin, alimentární nákazy, zásady HACCP, zásady sanitace a hygieny v potravinářském provoze atd.
(školení lze rozdělit i dle personálních pozic: kuchař, pomocná síla, vedoucí směny atd.)
Neakreditováno/Kurz není rekvalifikační.
Délka kurzu: 3 hod (minimální počet 2 osoby)
Pokud máte zájem o školení Hygienického minima, neváhejte nás kontaktovat:
,,Využijte naše znalosti pro svůj růst.''