Školení znalostí nutných k ochraně veřejného zdraví při epidemiologicky závažných činnostech-PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY 

 ŠKOLENÍ HYGIENICKÉHO MINIMA PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY GASTRONOMICKÉHO ČI POTRAVINÁŘSKÉHO PROVOZU.

Školení určené pro vedoucí gastronomického provozu  je koncipováno pro splnění všech oblastí hygienického minima při manipulaci s pokrmy a pro ochranu veřejného zdraví pro výkon epidemiologicky závažných činností včetně zásad HACCP a správné hygienické a výrobní praxe a všech legislativnách pořadavků.  Absolvena kurzu opravňuje k následnému školení veškerého personálu v oblastech hygienického minima v potravinářských a gastronomických provozech, podklady ke školení samozřejmě obdržíte také. 

Platnost osvědčení 1 rok dle Nař. (ES) 852/2004 Sb.

Obsah školení:

  • Požadavky na zdraví osob vykonávající činnosti epidemiologicky závažné 
  • Zásady osobní hygieny, infekční onemocnění
  • Zásady provozní hygieny
  • Správná výrobní praxe
  • Správná technologická praxe
  • Alimentární nákazy
  • Alergeny
  • Zásady HACCP
  • Provozní dokumentace
  • Sanitace provozu, dezinfekce provozu a ochranné DDD
  • Úrazy na pracovišti
  • Zamrazování a rozmrazování potravin
  • Značení potravin
  • Křížová kontaminace
  • Novinky v legislativě
  • Praktické ukázky potravinářských provozů
  • Odpady (roční hlášení odpadů, produkce obalů, katalog odpadů)
  • Metrologie (měřidla) v potravinářském provoze
  • Chemické látky na pracovišti a jejich skladování
  • Řešení reklamací
  • Alergeny
  • Hmotnosti potravin
  • Značení potravin
  • Informace pro spotřebitele
  • Obaly potravin/balení potravin
  • Nejčastější prohřešky pro sankce
  • Zákon o potravinách a tabákových výrobcích Zákon 110/1997 Sb.
  • Zásady evropského potravinového práva - Nařízení 178/2002/ES
  • Hygiena potravin - Nařízení 852/2004/ES
  •  Hygiena potravin živočišného původu - Nařízení 
  • Označování potravin a informace o potravinách Nařízení 1169/2011/EU
  • Označování výživové hodnoty - Nařízení 1924/2006 ES; Seznam zdravotních tvrzení - Nařízení 432/2012/ES
  • Zákon o veřejném zdraví 258/2000 Sb.
  • Požadavky na stravovací služby a epidemiologicky závažné činnosti - Vyhláška 137/2004 Sb.
  • Materiály přicházejících do styku s potravinami  Vyhláška 38/2001 Sb.
  • Zákon o veterinární péči 166/1999 Sb.
  • Veterinární požadavky na živočišné produkty a zpracování - Vyhláška 289/2007 Sb.  
  • Diskuze , praktická ukázka mytí rukou pod UV lampou                                                        
  • CENA KURZU: 3.330,- Kč  +21 % DPH  (v ceně kurzu jsou zahrnuty studijní materiály, káva, čaj , dezert, občerstvení atd.)   Neakreditováno.  (cena soukromého kurzu: 3.800,- Kč +21%DPH)  
  • vždy od 8, 30 hod- cca do 15 hod                                          

 Pokud máte zájem o Kurz, vyplňte prosím náš webový formulář a my se Vám co nejdříve ozveme zpět :


google-site-verification: google1be9392eeb8ea2cc.html