Školení znalostí nutných k ochraně veřejného zdraví při epidemiologicky závažných činnostech-PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY
ŠKOLENÍ HYGIENICKÉHO MINIMA PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY GASTRONOMICKÉHO ČI POTRAVINÁŘSKÉHO PROVOZU.
Školení určené pro vedoucí gastronomického provozu je koncipováno pro splnění všech oblastí hygienického minima při manipulaci s pokrmy a pro ochranu veřejného zdraví pro výkon epidemiologicky závažných činností včetně zásad HACCP a správné hygienické a výrobní praxe a všech legislativnách pořadavků. Absolvena kurzu opravňuje k následnému školení veškerého personálu v oblastech hygienického minima v potravinářských a gastronomických provozech, podklady ke školení samozřejmě obdržíte také.
Platnost osvědčení 1 rok dle Nař. (ES) 852/2004 Sb.
Obsah školení:
- Požadavky na zdraví osob vykonávající činnosti epidemiologicky závažné
- Zásady osobní hygieny, infekční onemocnění
- Zásady provozní hygieny
- Správná výrobní praxe
- Správná technologická praxe
- Alimentární nákazy
- Alergeny
- Zásady HACCP
- Provozní dokumentace
- Sanitace provozu, dezinfekce provozu a ochranné DDD
- Úrazy na pracovišti
- Zamrazování a rozmrazování potravin
- Značení potravin
- Křížová kontaminace
- Novinky v legislativě
- Praktické ukázky potravinářských provozů
- Odpady (roční hlášení odpadů, produkce obalů, katalog odpadů)
- Metrologie (měřidla) v potravinářském provoze
- Chemické látky na pracovišti a jejich skladování
- Řešení reklamací
- Alergeny
- Hmotnosti potravin
- Značení potravin
- Informace pro spotřebitele
- Obaly potravin/balení potravin
- Nejčastější prohřešky pro sankce
- Zákon o potravinách a tabákových výrobcích Zákon 110/1997 Sb.
- Zásady evropského potravinového práva - Nařízení 178/2002/ES
- Hygiena potravin - Nařízení 852/2004/ES
- Hygiena potravin živočišného původu - Nařízení
- Označování potravin a informace o potravinách Nařízení 1169/2011/EU
- Označování výživové hodnoty - Nařízení 1924/2006 ES; Seznam zdravotních tvrzení - Nařízení 432/2012/ES
- Zákon o veřejném zdraví 258/2000 Sb.
- Požadavky na stravovací služby a epidemiologicky závažné činnosti - Vyhláška 137/2004 Sb.
- Materiály přicházejících do styku s potravinami Vyhláška 38/2001 Sb.
- Zákon o veterinární péči 166/1999 Sb.
- Veterinární požadavky na živočišné produkty a zpracování - Vyhláška 289/2007 Sb.
- Diskuze , praktická ukázka mytí rukou pod UV lampou
- CENA KURZU: 3.330,- Kč +21 % DPH (v ceně kurzu jsou zahrnuty studijní materiály, káva, čaj , dezert, občerstvení atd.) Neakreditováno. (cena soukromého kurzu: 3.800,- Kč +21%DPH)
- vždy od 8, 30 hod- cca do 15 hod
Pokud máte zájem o Kurz, vyplňte prosím náš webový formulář a my se Vám co nejdříve ozveme zpět :