Poradna

Dobrý den,

Chtěla bych se Vás zeptat, jak dlouho trvá napsat HACCP pro malou cukrárnu? Děkuji Kratochvílová

Dobrý den,

Studii HACCP nelze psát "od stolu", jelikož je nutné poznat potravinářský provoz, proto se nejdříve musí potravinářský provoz projít, určí se kritické body, rozsah činnosti, popis produktů a případná představa majitele do budoucna. Poté se započne pracovat na studii HACCP. Většinou je nedílnou součástí také Provozní a Sanitační řád. Jsme většinou schopni, pokud se nejedná o velice náročný provoz, předat Vám veškerou dokumentaci do nejpozdějšího termínu 1 měsíce. Varujeme Vás před různými poradci, kteří Vám předají sice kompletní studii, která ovšem není vůbec vypracována na Váš provoz. Je potřeba si vždy dokumentaci dobře pročíst a zkontrolovat. Váš FoodConsulting.cz


Dobrý den,

Mám masnu a chtěl by si zde vytvořit i takový malý bufet s polívkama a tak, je to možné a budu muset měnit Hacap? Děkuji Holenda

Dobrý den,

Ano, vytvořit si provozovnu, předpokládáme pro hotová jídla, polévky, sekanou v housce atd. samozřejmě lze, pokud dodržíte stavebně oddělené prostory a všechny legislativní pokyny při činnosti epidemiologicky závažné. Bohužel HACCP pro masnu nemůžete použít, nejen, že se ve velké většině opírá o veterinární zákony, ale vůbec nemá zpracované pokyny pro prodej hotových masných a teplých pokrmů, pečiva atd. Ve Vašem případě, jelikož sortiment nebude tak obsáhlý a bude navazovat na výrobnu, bude studie HACCP nenáročná. V případě jakýchkoliv dotazů, nás neváhejte kontaktovat. Váš FoodConsulting.cz


Dobrý den,

Potřeboval bych poradit, naše společnost se zabývá výrobou Raw produktů, máme cca 12-17 zaměstnanců. Kdy musíme provádět kontroly BOZP ? Špaček

Dobrý den,

Nepředpokládáme, že Vaše výroba skýtá nějaké rizika než v jiných odvětvích potravinářství, tedy prověrku BOZP a PO celého provozu musíte absolvovat 1x ročně.


Dobrý den,

Když si okopíruji potravinářský průkaz a ten si nechám v práci pro kontroly, to stačí? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, bohužel. Každá osoba přicházející do styku s potravinami musí mít originál průkazu vždy při sobě.


Dobrý den, potřebovala bych poradit se skladováním. Máme restauraci a děláme si do zásoby syrového vejce pro obalování. Když pak někdo chce obalit hermelín nebo řízek, nemusím se zdržovat, ale někdo mi říkal, že to dělám špatně. Moc děkuji za radu.

Dobrý den,

takovýto postup je velice špatný a v naší praxi jej vídáme poměrně čato. Správně musíte vytlouci vejce ( např. ve vytloukárně vajec). Syrová vejce musíte spotřebovat do 30 minut od vytlučení, pro riziko Salmonelly atd., skořápky uložit odděleně a následně vše řádně vydezinfikovat.


Dobrý den, chtěl bych rozvážet pizzu, Haccap na výrobu pizzy mám, doufám, že to stačí?

Dobrý den, 

svoji stávající studii HACCP musíte rozšířit o rozvoz teplých pokrmů. Je ovšem otázkou jak dlouho Vám bude rozvoz trvat ? Toto je totiž velmi obšírné téma a hodilo by se spíše k osobní konzultaci. Váš FoodConsulting.cz


Dobrý den,

Mám malou kavárnu, hygiena po mě chce měření svalové zátěže, je to dost drahý, musím to mít? Moc Vám děkuji a je bezva, že poradna je bezplatná! Díky moc, Petr Nový

Dobrý den, Děkujeme. Bohužel tento požadavek byste měl splnit, jelikož se jedná o zařazení do kategorizace prací. Tj. kategorizace prací Vám určí, v jaké kategorii zaměstnance máte, zřejmě je budete mít v 2. kategorii (stání, břemena, lokální svalová zátěž), musíte tedy provést požadované měření. Z mé zkušenosti je nejlepší Státní zdravotní ústav, Národní referenční laboratoř pro fyziologii a psychofyziologii práce a cena je také výhodná. Poté zašlete měření na příslušnou HSHMP, kde Vám vydají kategorizaci prací pro Vaši kavárnu. V případě jakýchkoliv dalších dotazů se na nás neváhejte obracet. FoodConsulting.cz

Mám zájem o bezplatnou konzultaci na webových stránkách

 Helath & Food Consulting.cz

Vyplňte prosím,  všechny potřebné údaje a my se Vám ozveme co nejdříve zpět.

                                                Nezapomeňte prosím vyplnit správně e-mailovou adresu.